skip to Main Content

Mijn naam is Rafaéla Bikker. Ik ben actrice, theatermaker en theaterdocent. Aan de toneelacademie van Maastricht heb ik de acteursopleiding gevolgd, maar ik kwam er al snel achter dat ik zelf theater wilde maken. Ik ging schrijven, regisseren en spelen met kleine groepjes op locatie.

Ik vind het heerlijk om tussen de mensen te spelen op plekken die niet direct met theater geassocieerd worden, zoals een snackbar of café. Op die plekken komen vaak mensen die verder nooit met toneel in aanraking komen. Ik vind het leuk om zo laagdrempelig theater te maken. De mensen met wie ik samenwerk zijn vaak geen professionele-acteurs, dit verhoogt voor mij de authenticiteit van het stuk. Iedereen die wil, kan spelen, daar ben ik van overtuigd.

Iedereen die wil, kan spelen, daar ben ik van overtuigd.

Ook ben ik les gaan geven aan kinderen in het basisonderwijs en vond zo een nieuwe passie. Het is mijn uitdaging daarbij om elk kind te laten ervaren hoe leuk toneelspelen is. Recentelijk ben ik gestart met het geven van toneelcursussen voor kinderen en jongeren na schooltijd.

Voor volwassenen geef ik een theatercursus over de basistechnieken van toneelspelen, voor beginners én gevorderde. We werken dan samen naar een voorstelling toe.

 Dus heb je zin om toneel te spelen?
 Wil je theater op jouw basisschool?
 Of een voorstelling op locatie?

Ga naar het menu en kijk wat er allemaal mogelijk is!

Tot snel!
Rafaéla Bikker

Back To Top